Hoe maak je donuts?

Donuts Nijmegen

 

Het woord donut komt van het Nederlandse woord donteo, dat “klein gebak” betekent. De naam is ook een verwijzing naar het brood op basis van gist dat vroeger als ontbijtgranen werd gebruikt.

Donuts hebben een lange geschiedenis. Het is bekend dat ze al door de oude Grieken, Romeinen en Alchemisten werden bereid. zijn goed voor ongeveer 4.000 variëteiten. Enkele van de meest voorkomende soorten donuts zijn de gist-, Amerikaanse- en gerolde dunne korst-variëteiten. Veel voorkomende smaken zijn chocolade, bosbessen en pinda. De oorspronkelijke donut werd gemaakt van gist, bloem, boter en honing.

De eerste persoon die serieus overwoog donuts te gaan maken wasrisen, in 1676. De eerste commercieel gemaakte donuts werden gemaakt door John Pearson in Newburyport, Massachusetts. In 1820 vroeg een man genaamd Jesse Williams patent aan op een proces om donuts te maken met behulp van een procesoven.

In 1835 was een man genaamd Abijah Tabbut in staat om een fabrieksmatig gemaakt product te maken. Dit was een machine die slierten donuts maakteMarkt waar het nu gebruikelijk is slierten donuts aan kerstbomen te zien hangen.

De eerste commerciële donutfabriek werd opgericht in 1863, door een man genaamdalle Washington. Hij maakte vooral naam door het uitvinden en op de markt brengen van Tabbut’s dodelijk hete sandwich. Hij verkocht deze sandwich trouwens in de straten van Washington.

Het broodje was erg populair, en al snel werden machines uitgevonden om het gemakkelijker te maken. Het proces van het maken van een donut is nooit echt eenvoudig. Je moet het juiste deeg, het juiste voedsel en het juiste gereedschap voor het proces hebben.

Er zijn nu sterk aangepaste donutmachines op de markt. Sommige duren slechts vijftien minuten, en de andere smaken vereisen het gebruik van een speciaal beslag, en versieren tools. Het grote ding over donuts is dat ze altijd veranderen, en u kunt machines die tegemoet zal komen aan uw families persoonlijke behoeften te vinden.

Of je nu thuis donuts maakt, of een kant-en-klaar donutdeeg uit de winkel koopt, je moet je aan een paar simpele regels houden bij het bakken van deze smakelijke traktatie. Meng het beslag niet te veel, en zorg ervoor dat het donutdeeg op kamertemperatuur is voordat je de overige ingrediënten toevoegt. Er zijn twee verschillende manieren om het deeg te maken, en u kunt beide methodes gebruiken. Als u het deeg thuis maakt en ervoor kiest de donut tegelijkertijd te bakken, zullen de volgende tips helpen voorkomen dat het deeg uitdroogt.

Zorg ervoor dat de donuts op kamertemperatuur zijn voordat u het beslag mengt.

Het deeg moet met een vork zijn vastgeklonken en mag niet zijn uitgedroogd. Als u uitgedroogd deeg gebruikt, kunt u het wat dunner uitrollen. Maar dan moet u wel weten dat het eindproduct te dik zou zijn, omdat het dan verder uitgedroogd zou zijn.

Nadat je de donuts hebt geglazuurd, is het tijd om ze te glazuren. Met behulp van fondant of een kant-en-klaar glazuur kun je de donuts gemakkelijk glazuren, of je gebruikt een karnemelkse marsepein voor dit proces. Je kunt hiervoor ook een natuurlijke kleurstof gebruiken, en misschien wil je dat wel doen als je de traktatie meer dessertachtig wilt maken.

Je kunt de smaak van je donut maken verder verbeteren door specerijen en kruiden toe te voegen. Aangezien het maken van donuts nog steeds op smaak wordt gebracht door eieren, zou je bier of wijn aan je mengsel kunnen toevoegen, of je zou eender welk soort gedroogd vlees kunnen toevoegen dat je beschikbaar hebt.

U moet rond de randen gebruiken om ervoor te zorgen dat uw donuts knapperig zijn, en hun natuurlijke vezels laten zitten om een knapperige buitenkant te krijgen. Maar je moet het beslag niet te veel mengen, want dan worden je donuts te gaar.

Nadat je klaar bent met alle toppings die je wenst toe te voegen, ga je terug naar het beslag. Bevat uw donutbeslag, en rol vervolgens uw donut uit op perkamentpapier dat is bedekt met een slimme antibacteriële coating. U hoeft zich hierover geen zorgen te maken, want u hoeft niets voor te bereiden om de vellen deeg uit te rollen.

U moet het deeg in zijn geheel minstens twee uur koelen, voordat u het gebruikt. Neem minstens een uur de tijd om uw donut te bakken en minstens 15 minuten om ze af te bakken.

Nadat u het deeg vers gekookt en afgekoeld hebt, kunt u er nu uw smaak op strooien. U kunt elke soort topping toevoegen die u wilt, en u kunt proberen er zoveel op uw donut te doen als u wilt. Maar, is niet belangrijk om toe te voegen aan uw toppings.

U moet uw afgewerkte donuts een paar minuten op een koele ondergrond leggen voordat u ze gaat wassen, zodat ze kunnen drogen. Daarna kunt u het deeg gemakkelijk opruimen, en uw cake glazuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.