De zakelijke kant van zaken

Visual storytelling

 

Voor mijn volgende BBC interview, ga ik het hebben over levendige documentatie. Dit is een aspect dat overal is, maar meestal wordt het beschouwd als een bedrijfsproces, niet een onderneming die aandacht nodig heeft. Bijvoorbeeld – als een geestelijke gezondheid en welzijn beoefenaar, een van onze rollen is om te documenteren leren en methoden die mensen hebben gebruikt, en niet te kwantificeren hen. Maar het is nog steeds een geweldige ruimtelijke en fitness assay om naast mensen te leven. We vragen cliënten beleefd om hun vriendenlijstjes niet bij te snijden, maar verslag te doen van hun gedrag.

Hoe resoneert uw werk of nieuw project met en verhoudt het zich tot anderen?

Oorspronkelijk wilde ik de twee disciplines – visuele storytelling (LD’s) en Documentaire Film zoals die in Groot-Brittannië bekend is (DSF) – combineren om een show of twee te maken. Dit wordt meer en meer een “opkomend” concept in de industrie. En op deze manier ben ik er niet alleen in geslaagd om een bijdrage te leveren aan de Documentaire Film, er zijn altijd een select aantal bedrijven waarvan het succes is gebaseerd op documenten als een innovatieve planningsaanpak. En ongetwijfeld zal het nog wel even duren voor de Automatisering en de Documentaire Film die nieuwe wegen inslaan.

Ik probeer mezelf ook te bewijzen sinds de Art of Fabric lease, alleen op mijn eigen manier. Ik heb een lokaal filmproductiebedrijf en dit is hun eerste bedrijfstak geworden sinds het huurcontract voorbij is. Ik weet nog niet zeker of het een succesvolle onderneming is, maar ik zal heel rigoureus proberen het te bewijzen. Het zal afhangen van hoe ik mezelf zie, wat anderen zien als mijn potentieel, en de professionaliteit aan de andere kant van de tafel die me zal vertellen dat ik niet helemaal weet hoe ik dit moet doen. Ik wil ook de volgende stap zetten met Automation, en terugkomen om de eerste stap te volgen, en mezelf opnieuw te ontdekken. Als dit bekend klinkt, wel, het is moeilijk om opnieuw te beginnen als filmmaker, dat is waarom zoveel voormalige BFI sterren nu succesvol zijn, “verdwijnend” zoals ze zeggen.

Wat zijn uw ambities?

Ik wil op de een of andere manier “slim” zijn (2). Het is niet ongewoon dat mensen zeggen dat ze gewoon het “juiste” willen doen, en dus vaag zijn over wat ze daar eigenlijk mee bedoelen, of bang zijn voor wat er gedacht wordt; en dat is niet goed. Ik wil mezelf wel bewijzen tegenover de industriegemeenschap en ik wil meer leren over de zakelijke kant van de industrie waar ik van hou, door documentairemakers, distributeurs en cinematografen in te schakelen om vaardigheden te combineren die anders zijn dan de mijne. Het lijkt misschien contra-intuïtief, maar het is eigenlijk een goede zaak. Het zal me helpen meer te leren over wat ik echt moet doen om te bereiken wat ik wil.

Lees meer:

Visueel communiceren

Animatie tekenen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.