De gezondheidsvoordelen van Thais eten

Thaise keuken Amersfoort

 

Net als in andere Aziatische landen is rijst het hoofdvoedsel in Thailand. Thais eten rijst op verschillende manieren. Gekookte rijst is zacht en delicaat. Gekookte rijst, bereid op een hete steen, is een van de belangrijkste smaken in de Thaise keuken. Een verscheidenheid van verschillende noedels worden ook gemaakt tot een van de belangrijkste smaken in de Thaise keuken. Chow noodle, bekend als p noodle, en egg noodle, zijn de meest populaire soorten noedels.

In tegenstelling tot landen met een hoge bevolkingsdichtheid, zoals Japan en China, heeft Thailand geen grote etnische niet-Chinese christelijke bevolking. De Thais hebben dus niet de grote aantallen religieuze volgelingen die sommige andere landen wel hebben. Gezien dit feit is de eetgewoonte van de Thais door anderen beïnvloed. Zij eten rijst zoals mensen in andere Aziatische landen, maar met toegevoegde specerijen en smaken.

In tegenstelling tot landen met een hoge bevolkingsdichtheid, zoals Japan en China, heeft Thailand geen grote etnische niet-Chinese christelijke bevolking. De Thais hebben dus niet de grote aantallen religieuze volgelingen die sommige andere landen wel hebben. Gezien dit feit is de eetgewoonte van de Thais door anderen beïnvloed. Zij eten rijst zoals mensen in andere Aziatische landen, maar met toegevoegde specerijen en smaken. Naast de hoofdingrediënten rijst en groenten, gebruikt de Thaise keuken ook andere ingrediënten zoals kip, vis, verschillende soorten vlees, kokosnoot, en chili. De Thaise keuken staat bekend om zijn pikantheid.

Van 2006 tot 2008 meldde de toeristische sector een stijging van het aantal zwaarlijvige Thai. Sommige factoren zoals de stijgende prijzen van land en waterrechten hebben waarschijnlijk bijgedragen aan de toename van zwaarlijvigheid. Het ongezonde voedsel dat beschikbaar is in de supermarkten en restaurants kan hebben bijgedragen aan de kanteling van de gezondheidsindex van het Thaise voedsel.

De toename van zwaarlijvigheid kan worden toegeschreven aan het feit dat steeds meer mensen naar trainers gingen, dieetshows bijwoonden en aan fitnesslessen deelnamen. Deze trends hebben ook invloed gehad op de ontwikkeling van de fitnesscultuur.

indicatormonsters

Bij de steekproefgrootteverhoudingen van de Thaise bevolking volgens de variabelen van het huishoudonderzoek, lieten leeftijd, geslacht en regio alle hogere scores zien wat betreft algemene gezondheid en zwaarlijvigheid.

Wat betreft de steekproefomvang van de Thaise bevolking volgens het bevolkingspercentage van 2000. blijkt dat 3,7% van de Thaise bevolking zwaarlijvig was, terwijl slechts,18% van de mensen in Thailand overgewicht heeft.

In vergelijking met de VS bedraagt het obesitascijfer van een volwassene in de VS 37,7%, terwijl dat voor Thaise volwassenen 30,8% bedraagt.

Een andere manier om het te bekijken is dat de levensverwachting van een Amerikaan 79,5 jaar is, terwijl de Thai slechts een levensverwachting van 48,6 jaar hebben.

Hoewel dit geen wetenschappelijke steekproeven zijn en er vele factoren zijn die de resultaten kunnen beïnvloeden, lijken deze te passen in het patroon van een bevolkingssegment dat steeds ongezonder wordt en doorgaans langer leeft.

Het vonnis

Het wetenschappelijk bewijs voor de gezondheidsvoordelen van Thais eten is nog steeds gemengd. Hoewel veel voordelen zijn toegeschreven aan het gebruik van bepaalde ingrediënten, zijn de voordelen op lange termijn en de culturele aspecten – nog – niet definitief bewezen.

Lees meer:

Toko Amersfoort

Toko Soest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.