De geschiedenis van het voedsel Texas Food

Eten in Vlissingen

 

Probeer eerst even te begrijpen wat eten is. Probeer je voor te stellen dat je nog nooit zoiets als salsa geproefd hebt. Lijkt dat vreemd? Je zou al lang geleden wat salsa gegeten moeten hebben. Maar als je dat niet hebt gedaan, is het je misschien nooit opgevallen. De vlezige consistentie van de vrucht en ook de hitte die je mond lijkt te grijpen is genoeg om je op je hoede te doen zijn om hiermee te experimenteren totdat je zeker weet dat je het lekker vindt.

Het volgende om iets over salsa te begrijpen is dat er vele verhalen zijn waarin het bekend is dat de dames in de aguadilla (Zuidamerikaanse maïsbeignets) werden gebakken als een brood (gemaakt met meel, water en maïs) en werden gegeven aan vorsten. Ook wordt witte Salsa het vaakst geserveerd bij Mexicaans eten. De reden hiervoor is dat Mexicaans eten de beste manier is om een maaltijd te presenteren. Je zult zelden Mexicaans eten vinden zonder salsa. salsa maakt het Mexicaanse eten niet alleen lekkerder. Het is ook een veel gezondere manier om de familie te voeden. Het is een vulmiddel omdat het weinig koolhydraten bevat, maar het is het hoofdgerecht. De hitte van de chilipepers is zacht en vermijdt zo de afbraak van calcium in het voedsel.

Salsa staat bekend als een bijgerecht bij de Mexicaanse en Tex-Mex keuken. De twee kookstijlen gebruiken salsa om het gerecht smakelijker te maken. In de Mexicaanse keuken wordt salsa zeer veel gebruikt en is het meestal het hoofdgerecht als in de toppings. In de toppings worden meestal de traditionele ingrediënten gebruikt: Varkensvlees, rundvlees, kip en tomaat, maar de nieuwe versies zijn smaakvoller door gebruik te maken van avavales, olijfolie, verse gehakte tomaten en avocado.

In de jaren 1800, was Mexicaans eten alleen in de steden te vinden. Dat komt omdat Mexicaans eten op het platteland pas populair werd na de Mexicaans-Amerikaanse oorlog. Zelfs na de oorlog was vlees relatief schaars. Een oplossing hiervoor is dat er tortilla’s werden ontwikkeld. De tortilla wordt meestal op een stokje geserveerd, of in opgerolde maïstortilla’s. Ze worden drumsticks genoemd omdat ze daar vandaan komen. Het stokje was aanvankelijk het stokje van Kaabos geworden. Toen de tortilla populair werd, veranderde de drumstick uiteindelijk in een taquette. Waarom werd dit gedaan? Omdat het handig was. Je had iets nodig om te eten tussen de maaltijden door. Een eenvoudig en goedkoop voedingsmiddel, zoals de taquette, werd een goed genoeg vervangmiddel.

De bereiding van gefermenteerd bonenextract in de Oude Wereld en in inheemse culturen bracht een nieuwe kookstijl op gang. Een kanttekening hierbij is dat de inheemse stammen hun ingrediënten mengden met enkele van dezelfde technieken. Dit omvatte het gebruik van pepers, uien, serrano, en maïs. Het Mexicaanse ingrediënt komijn was ook een oorspronkelijk product van de Oude Wereld, geïntroduceerd in het Caribisch gebied en geïntroduceerd in Mexico.

De maïs die het dichtst in de buurt kwam van de maïs die we vandaag kennen, is in de vorm van masa, die wordt gebruikt voor tortilla’s, tamales, gorditas en vele andere voedingsmiddelen op basis van maïs. De masa en maïs worden samengeperst om het mengsel een broodachtige textuur te geven. Op deze manier is het vergelijkbaar met de hot dog en op een gegeven moment werd het beschouwd als een broodje.

De eerste gebakken rijst met varkensvlees of kip wordt beschouwd als een Tex-Mex gerecht en werd gemaakt in Texas. De rijst was een Texaanse rijst, maar met een interessante geschiedenis. Het woord rijst komt van het Mongoolse woord dat “stok” betekent, en dat is hoe rijst nu wordt genoemd.

De term Tex-Mex is volgens een boek met die naam afkomstig van een beat poet die in het midden van de 18e eeuw in New York leefde. In dat boek wordt getwijfeld aan de geschiedenis van de Tex-Mex recepten, maar er is weinig bewijs dat het in Texas is uitgevonden. In plaats daarvan is de reputatie afgeleid van de bestemming en van het tijdstip waarop de ingrediënten voor het eerst werden gekookt.

Wat al deze gerechten gemeen hebben, is de vermelding van ingrediënten die relatief recent zijn in de Amerikaanse cultuur. Hoe verder men naar het westen reist, hoe ouder het eten wordt. Veel niet-Amerikanen die deze gerechten proberen zijn verbaasd.

Lees meer:

Restaurant Vlissingen

Italiaan Vlissingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.