De geschiedenis van de pub

Café Middelburg

 

De vroege cafés waren gewoonlijk slam-Temps, 19de -eeuwse restaurants met koude hapjes en vooral koffie. In die tijd waren de klanten meestal kooplieden, middenklassers die naar binnen gingen om zaken en mensen te bespreken. Langzaam werden comfort food, salades, sandwiches en deli sandwiches, voedsel van goede kwaliteit, populair. Deze levensmiddelen werden door de koks op verschillende manieren geserveerd, variërend van patisserie (koken zonder voedsel) tot koude, harde bereiding en tenslotte de begeerlijke keuze van voedsel dat snel wordt ingepakt en aan de klant wordt geserveerd. Er wordt veel aandacht besteed aan de smaak van de klant. De eerste cafés en hun namen hielden vaak rechtstreeks verband met het soort voedsel dat zij serveerden.

Een andere veel voorkomende misvatting over cafés, waar veel mensen hun eerste schrijfsels op baseren, is dat cafés in de 19e eeuw hot spots waren voor roddel en misdaad. Zeker in Europa zijn er veel verhalen over mensen die onrust stookten en roddelden over politici en anderen. Het café was echter een plaats waar mensen elkaar ontmoetten voor activiteiten en algemene gezelligheid en, indien nodig, was het een plaats waar mensen samenkwamen en gokpartijen hielden. Het grootste probleem voor de betrokken gemeenschap was de beschikbaarheid van pubs. Als gewone man verwachtte niemand een openbare (niet aan de pub gelijkwaardige) plaats van BUSINESS Advertising, of erger nog, die van David of G Hangman. In Engeland was de pub, zelfs in dit vroege levensstadium van de pub, eerder een herberg dan een plaats om koffie te drinken, terwijl de Fransen de voorkeur gaven aan een paar bars in hun huizen. In Frankrijk was, en is nog steeds, de wet dat bars niet mogen weigeren hun klanten te bedienen.

Toen ze zich niet langer eenouder konden veroorloven, begonnen de Fransen hun gebouwen te leasen van de pachters (isyre affordabler, hobs, of maitre d’) die een duidelijk voordeel hadden op het vermogen van de gemeenschap om zich te verzekeren van een gebouw tot in de jaren 1870.Oog voor het meubilair Schade aan de pub was nu zo groot dat het meer dan een eeuw duurde om het te herstellen en terug te brengen in een staat waarin het met trots kon worden tentoongesteld. Afgezien van het gebrek aan moderne voorzieningen in het kleine etablissement, was een ander groot nadeel dat de pub of pub-liquefy waarschijnlijk had, het beperkte aantal functies waarvoor ze konden worden gebruikt. In het beste geval waren ze een locatie voor sociale bijeenkomsten. Hier zouden vrijwilligers diensten verlenen, zoals water en frisdranken. Van hieruit werden zij afhankelijk van hun buren en dat was waar zij het meeste profijt van trokken. De Pub in het algemeen stond nooit bekend als een huis van luie blaadjes. Integendeel, er werd hard gewerkt, vaak samen met enkele geniale mensen van Birds of Jim invisible, die38 zagen als mogelijkheden voor een welgesteld, druk leven.

Lees meer:

Uitje Middelburg

Lunchroom Middelburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.